Fejlemények

2024.08.23. 07:45

Válságos állapotban van a fiú, akit a berettyóújfalui állomáson rázott meg az áram – videóval

A fiatal a Tények szerint gyermekotthonban élt, azt nem tudni, engedéllyel vagy anélkül távozott onnan a balesetet megelőzően. A súlyos áramütés miatt jelenleg a Bethesda Gyermekkórházban kezelik.

Haon.hu

Ahogy azt a Haon elsőként megírta, áramütés ért egy 15 éves fiút a berettyóújfalui vasútállomáson múlt vasárnap, miután felmászott egy tehervonat tetejére. A fiatal 3 barátjával érkezett az állomásra, de lekésték a vonatot, és a tiltótáblák ellenére üzemi területre léptek. Ekkor másztak fel a teherkocsik tetejére, és ugráltak is azokról a MÁV tájékoztatása szerint. A 15 éves fiú így került közel az egyik felsővezetékhez, az áramütést követően lezuhant a kocsi tetejéről. Életveszélyes sérülésekkel előbb a helyi kórházba vitték, majd átszállították Miskolcra.

Az áramütésben megsérült fiú állapotáról a csütörtöki Tények közölt részleteket
Az áramütésben megsérült fiú állapotáról a csütörtöki Tények közölt részleteket
Forrás: Tények

További műtétek várnak az áramütésben megsérült fiúra

A Tények csütörtöki adása szerint a fiút később Budapestre, a Bethesda Gyermekkórházba vitték, mert itt adják a legkorszerűbb ellátást az égési sérüléseket szenvedett gyerekeknek. A hírműsor úgy tudja,

a fiatal állapota válságos, életéért jelenleg is küzdenek az orvosok, a legmodernebb kezelések után további műtétek várnak rá.

Pálfalvi János, a kórház égéssebésze elmondta, nagyon ügyelnek rá, hogy a gyerek sebei ne fertőződjenek felül. –  Nagyon fontos tudni, hogy ezek az áramütéses, magasfeszültségű balesetek a test belsejét is károsítják, ahogy végighalad rajtuk az elektromos áram. A különböző szerveket, szöveteket is károsíthatják – tette hozzá a szakember.

A Tények szerint a megégett fiú egy gyermekotthonban lakott a társaival. Keresték az intézményt, hogy megtudják, a baleset előtt a fiú engedéllyel vagy anélkül hagyta el az otthont, de nem kaptak választ.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában