Helyi kék hírek

2024.08.31. 13:10

Tragédia Polgáron: egy kétéves kislány halt meg

A nevelőanya fürdetés közben hagyta magára egy 2 éves gyereket. A polgári tragédia ügye a törvényszéken folytatódik.

Haon.hu

Szeptember 2-án, hétfőn előkészítő ülést tart a Debreceni Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat az ügyészség – közölte a törvényszék. A vármegyei főügyészség egy korábbi közleménye szerint a tragédia Polgáron történt. A vád szerint 2023. május 26-án délután a vádlott a ház teraszán akarta megfürdetni a családjában nevelkedő gyereket, ezért egy műanyag teknőt kivitt, azt háromnegyed részéig feltöltötte vízzel. Beleállította a sértettet, azonban ekkor eszébe jutott, hogy nem hozott ki magával törölközőt, ezért bement a házba. A kiskorú legfeljebb 30 másodpercig volt felügyelet nélkül, és amikor a nevelőanya visszatért, a sértett már teljes testével, fejével is a víz alatt feküdt.

Polgári utcakép: a települést 2023 májusában rázta meg tragédia
Polgári utcakép: a települést 2023 májusában rázta meg tragédia 
Forrás:  Illusztráció / Napló-archív

Nem tudták megmenteni a polgári kislányt

A vádlott azonnal kiemelte és megrázta a gyermeket, aki erre sírni kezdett. Az asszony észrevette, hogy vizet nyelhetett, a hasa fel volt puffadva, ezért ráfektette a sértettet a lábára és ütögetni kezdte tenyérrel a hátát. Időközben hazaérkezett a vádlott férje, a gyermeket azonnal orvoshoz vitték, majd kórházba szállították. A sértett állapota rohamosan romlott, olyan életveszélyes belső sérülése keletkezett, amely miatt 2 nap múlva elhalálozott. Az idejében érkező szakszerű orvosi segítségnyújtás a kislány életét meghosszabbíthatta, de meg nem menthette volna.

A főügyészség a vádiratban mértékes indítványként rögzítette, hogy a vádlottat beismerése esetén a törvényszék 2 év fogházbüntetésre ítélje, amelynek végrehajtását 5 évi próbaidőre függessze fel.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában