Ügyeleti hírek

2024.08.22. 09:39

Hatalmas tűz pusztított Hajdú-Biharban, 60 hektár állt lángokban

A Hortobágynál felcsapó lángok megfékezésében húsz tűzoltó segítsége kellett. De a vármegye több településére is riasztották a tűzoltókat.

Haon.hu

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a Hortobágyon volt tűz szerdán. Hatvan hektáron égett a külterületen a száraz gaz. A balmazújvárosi önkormányzati, a hajdúszoboszlói és a tiszafüredi hivatásos tűzoltók oltották a lángokat a Hajdú-Bihar vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával. A húsz tűzoltó hét óra alatt, négy vízsugárral fékezte meg a tüzet. Munkájukat vízszállítók is segítették, melyek Debrecenből és Tiszaújvárosból érkeztek – tudatta portálunkkal a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A húsz tűzoltó hét óra alatt, négy vízsugárral fékezte oltotta el a lángokat
A húsz tűzoltó hét óra alatt, négy vízsugárral fékezte oltotta el a lángokat
Forrás: Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ezer négyzetméteren égett a gaz és avar Zsáka külterületén, a csatorna parton. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Körbálák füstöltek Hajdúböszörmény külterületén, egy mezőgazdasági telepen. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral avatkoztak be.

Nem csak tűzeseteknél kellett a segítség

Nyíradonyban, a Táncsics Mihály utcában egy nagyméretű fa egyik ága lehasadt és a gyalogos forgalmat veszélyeztette, emiatt az ágat levágták a tűzoltók egy motoros láncfűrésszel. Szintén fát vágtak a nyíradonyi hivatásos tűzoltók, ezúttal Nyíracsádon, a Buzita tanyán. Egy fa az útra dőlt, akadályozta a közlekedést. Később az egység Nyírmihálydiba vonult, ott is úttestre dőlt fát kellett eltávolítaniuk.

Biharkeresztesen, a Széchenyi utca végében egy nagy fa az útra dőlt. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kézi erővel távolították el a fát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában