Összefoglaló

2024.07.22. 11:36

Közel kétszáz embernek kellett elhagyni a debreceni kórházat – fotókkal

Múlt szerdán a Kenézy-kórházban csaptak fel a lángok, pénteken pedig a fehérjefeldolgozóban. Mozgalmas volt a mögöttünk hagyott hét Debrecenben, a legfontosabb történéseket gyűjtöttük össze heti összefoglalónkba.

Haon.hu

Július 17-én, szerdán a Kenézy-kórházban ütött ki tűz, ezért 150 embernek kellett elhagynia az épületet

Forrás: Napló-archív

Új helyszínen, de a megszokott lendülettel kezdte a hetet a Hajdú-bihari Napló és Hajdú Online csapata. Szerkesztőségünk a Dósa nádor térről a Szent Anna utcára költözött, innen szolgáltatjuk önöknek Debrecen és a vármegyei friss híreit és az izgalmas tartalmakat. Ezúttal is csokorba szedtük a mögöttünk hagyott hét legnagyobb érdeklődésre számot tartó híreit. 

debrecen, napló, gyorshajtás, tűz
Évtizedekig a debreceni Dósa nádor téren volt a Napló főhadiszállása
Forrás: Napló-archív

A rendőrök és a tűzoltók sem unatkoztak a július 15-i héten. Nem úszta meg bírsággal a Debrecenben lemeszelt autós, aki úgy gondolta, a törvények fölött áll. Gyorshajtás miatt állítottak meg egy sofőrt a rendőrök Debrecenben még múlt hétfőn. Ellenőrizték a 40 éves férfi adatait, és kiderült, hogy nincs vezetői engedélye, sőt soha nem is volt neki, számolt be a hajdú-bihari rendőrség Facebook-oldala.

Utcai fűnyírás miatt szabadultak el az indulatok csütörtökön Debrecenben a Tények riportja szerint. Az esti adásban elhangzott, egy idős férfi nyitott tüzet munkásokra gáz-riasztó fegyverrel, mert azok hajnalban az ablaka alatt vágták a füvet. A két férfi kora reggel kezdte a munkát a környéken, mire az egyik ház földszintjén lakó férfi dühös lett, agresszívan üvöltözött velük, majd előkapta a pisztolyt, és egyszer a dolgozók közé lőtt. A férfiak egyik főnöke riasztotta a rendőröket, akik a helyszínen elfogták a lövöldözőt. 

Debrecenben többször is volt tűz

Szerdán a Kenézy-kórházban ütött ki tűz, ezért 150 embernek kellett elhagynia az épületet. Az alagsorban lobbantak fel a lángok, egy klímatechnikai helyiségben egy kompresszor és papírok égtek. 

A bánki fehérjefeldolgozó 400 négyzetméteres üzemépülete gyulladt ki péntek délután. A tüzet sikerült megfékezni, de az üzem tetőszerkezete teljesen leégett.

Legutóbb májusban a magyar labdarúgó-válogatott játszott felkészülési találkozót a Nagyerdei Stadionban. Szeptemberben a debreceni komplexumban ismét válogatott mérkőzés lesz! Ennek részleteiről itt írtunk: 

Messze van még a fűtési szezon, és a jelenlegi kánikulában jobban esik inkább a klíma és a medence előnyeit élvezni. Bizonyára mégis vannak sokan olvasóink között is, akik kandallót, kályhát használnak otthon, és lassan-lassan nézegetik, hogyan alakulnak 2024-ben a tűzifaárak Debrecen és vonzáskörzetében. A Haon a Nyírerdő Zrt. illetékesétől érdeklődött az idei aktualitásokról:

Ajánljuk még: 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában