Megáldották és megszentelték a debreceni Régi Városháza Simonffy-termét

A közgyűlés is ebben tartja a délutáni alakuló ülését. A Régi Városháza felújított korábbi Nagytanácstermét Simonffy Imre korábbi polgármesterről nevezték el.

Haon.hu

Egyházi áldásmondás keretében áldották és szentelték meg csütörtök délelőtt a debreceni Régi Városháza felújított korábbi Nagytanácstermét, amely e naptól Simonffy Imre, a város hajdani polgármestere nevét viseli, közölte a polgármesteri hivatal. Terdik János, a Hajdúdorogi Főegyházmegye pasztorális helynöke, Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke és Krakomperger Zoltán, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye általános helynöke imádságot és igeolvasást követően áldotta és szentelte meg a Simonffy-termet, majd a polgármesteri tárgyalót is.

Egyházi áldással szentelték fel a debreceni Régi Városháza Simonffy-termét
Egyházi áldással szentelték fel a debreceni Régi Városháza Simonffy-termét
Forrás: polgármesteri hivatal

Papp László polgármester a helyszínen elmondta, nagyon fontosnak és rendkívül örömtelinek tartja, hogy a 21. században Debrecen azon városok közé tartozik, ahol a vallásnak, a kereszténységnek komoly jelentősége van. Ez sajnos nem mindenhol van már így, de ennek a városnak a történelméhez, a múltjához, jelenéhez és jövőjéhez egyértelműen hozzátartozik. A polgármester reményének adott hangot, hogy az áldással, amelyben ez az épület, annak használói, s mindaz a tevékenység, amely itt zajlik – mint azt az egykori főbírói eskü szövege is megfogalmazza – Debrecen hasznára, javára, megmaradására fognak majd szolgálni.

A Simonffy-terem október 10-én délután az új debreceni közgyűlés alakuló ülésének helyszíne lesz.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában