Campus Fesztivál 2024

2024.07.28. 12:47

Hiába, Rita Ora kiesésével sem ért véget a parti – koncertfotók és -videók a Campus 4. napjáról

Rúzsa Magdi és a DJ pult mögött lépegető lemezlovasok vették a nyakukba a bulit. Véget ért a Campus Fesztivál, ami nehézkesen indult, de a végére megérkezett.

Nagy Emese

A buli hajnalig meg sem állt a Nagyerdőn

Forrás: Czinege Melinda

Az idei Campus Fesztivál sem okozott csalódást, legalábbis az a 4 nap, ami lehetőséget adott arra, hogy a debreceni Nagyerdő szívében hazai és külföldi előadók megtáncoltassák a bulizni vágyó gyerekeket, fiatalokat és időseket. Pontosan így is történt, ugyanis nem volt olyan korosztály, amelyik ne képviseltette volna magát a 16. Campus Fesztiválon. Húzónevek, partiarcok, éhesek és szomjasak mind együtt ropták, Azahriah természetesen nem hiányozhatott, Majkán is mindenki táncolt, Rúzsa Magdi koncertjén voltak, akik könnyeztek, néhányan az énekesnő szívbemarkoló slágerei miatt, de azok is sírtak belül, akik Rita Ora miatt érkeztek szombaton a Campusra, hiszen a sztárfellépő végül nem lépett színpadra. Szombaton késő délután a fesztivál Facebook-oldalán kiadtak egy közleményt, amiben az állt, Rita Ora debreceni koncertje betegség miatt elmarad. Sokakat lesújtott a hír, ami egyébként a Campuson is megmutatkozott. Anna and the Barbies koncertjén még csak szállingóztak az emberek a stadion körül, persze a nagyszínpad előtt ott voltak a színes hajú, poharat szorongató, bőgatyában ugráló fiatalok, de érezni lehetett, hogy nemcsak a főszervezők, de a napijegyet váltó fesztiválozók is átszervezik fejben a programot.

A Campus Fesztivál utolsó napjának a programján változtatni kellett ugyan, de a buli nem állt meg
A Campus Fesztivál utolsó napjának a programján változtatni kellett ugyan, de a buli nem állt meg
Forrás: Czinege Melinda

Így telt az utolsó nap a Campus Fesztiválon

Átszervezték a programot, a nagyszínpadon Rita Ora időpontjában, este 10-kor Rúzsa Magdi állt színpadra, előtte 20.15-től ByeAlex pörgette fel a fesztiválozókat a Csokko dalával, Anna and the Barbies után még a világosban az LGT Zenevonat próbált életet lehelni a bulizni vágyókba. 

A negyedik napon a bérlettel rendelkezők nem csekély százaléka azért lépte át a főbejáratot, mert úgy voltak vele, ha már megvették a többnapos jegyet, akkor nem otthon fognak pihengetni a hűvös szobában, hanem még júliusban egy utolsót szórakoznak. Ez akkor vált világossá, amikor a nap nyugovóra tért, este 9-10 óra körül a Nagyerdő megtelt életvidám emberekkel, akik szerették volna, ha az éjjel soha nem ér véget. 

Bevalljuk, a Haon stábja sem bánta volna, ha megállna az idő, sokkal egyszerűbb úgy beszélgetni fiatalokkal, fotózni a legnagyobb partiarcokat, amikor ők is jól tudják, ez az érzés leghamarabb 1 év múlva jön el, a 2025-ös Campus Fesztiválon. No de ne menjünk ennyire előre, ugyanis nem csak az énekesek hozták meg a bulihangulatot, a DJ pult mögött lépegető lemezlovasok éjféltájt szó szerint megbolondították a tömeget, mindenki egyszerre ropta, a páholyból nézve úgy tűnt, mintha több ezer ember ugyanahhoz a tánctanárhoz járt volna, egymásra sem néztek, akik a refrénnél átölelték egymást és együtt, ritmusra ugráltak.

Meddig buliztak a Campuson?

Ahogyan annak lennie kell, éjfél után 1-2 órával a kajás standok előtt is sokan várakoztak, hot dog, hambi mindegy volt, csak legyen valami, de persze a sült krumpli is dobogós helyen végzett. Sokan már a földön ülve hallgatták a kedvenc számaikat, de eszükbe sem jutott hazamenni. Odaléptünk egy lánycsapathoz, amikor egymást sminkelték a csajok, és megkérdeztük, minek már a smink ilyenkor, ők pedig úgy fogalmaztak, nekik még nem ért véget a buli, még csak meg sem fordult a fejükben, hogy hazamenjenek. Budapestről érkeztek, csak szombatra váltottak jegyek, majd a reggeli vonattal mennek haza, addig pedig a kiélvezik a Campus adta élményeket – tudtuk meg. 

Zach Galifianakis hasonmásával is találkoztunk, aki nem tőlünk hallott legelőször arról, a népszerű Másnaposok című filmből Alan Garner is lehetne. 

Rendszerint betalálnak ezzel, sőt, volt olyan is, aki nem hitte el nekem, hogy nem Alan vagyok. Néha jól jön ez a népszerűség, nem véletlen van rajtam ez az ing is, szeretem megtéveszteni az embereket

– fogalmazott nevetve.

Eltelt a 2024-es Campus Fesztivál is, hozta, amit vártak tőle a résztvevők. A megkérdezettek 90 százaléka úgy vélekedett a Haon érdeklődésére, hogy jövőre sem hagyják ki a Nagyerdő szívében megrendezett fesztivált, a maradék 10 százalék pedig annyira fáradt volt már, amikor faggattuk őket, hogy azt mondták, ők nem fognak soha többet bulizni, már nem bírják. Nos, kíváncsiak lennénk, a vasárnapi húsleves után, a kanapén fekve, vizet kortyolgatva mit válaszolnák ugyanerre a kérdésünkre. De sebaj, majd a 17. Campus 4. napján kikérdezzük őket. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában