Európai Egyetemi Játékok

2024.07.12. 18:46

Buszkaraván indult Debrecenből – fotókkal, videóval

Többszáz fiatal indult el a Főnix Aréna mellől a megnyitóra. Péntek este hivatalosan is kezdetét veszi az Európai Egyetemi Játékok.

Molnár Szilárd

Európai Egyetemi Játékok: a tikkasztó hőség sem gátolta meg az indulésban a sportolókat

Forrás: Kiss Annamarie

Szerda óta már zajlanak az Európai Egyetemi Játékok (EUG) Debrecenben és Miskolcon is. Ám a hivatalos megnyitóünnepséget péntek este rendezik a DVTK Arénában. A cívisvárosból a tervek ezernél is több sportoló vesz részt az eseményen, közülük sokan buszokkal vágtak neki a távnak a Főnix Aréna parkolójából. A fiatalok a tikkasztó meleg ellenére vidáman szálltak fel a buszokra, több küldöttség is saját zenével gondoskodott a minél jobb hangulatról. Végül a sok busz Debrecenből a tervezettnél valamivel később, de 17 órakor rendőri felvezetéssel el is indult a borsodi megyeszékhelyre.

Európai Egyetemi Játékok, Debrecen, Miskolc, megnyitó ünnepség, sportolók, busz, EUG, buszkaraván
Európai Egyetemi Játékok: jó volt a hangulat az induláskor

Két hétig tart az Európai Egyetemi Játékok

Az Európai Egyetemi Játékok több mint 900 edző, bíró és sportszakember, 3800 sportoló, valamint mintegy 1000 önkéntes bevonásával zajlik július 24-ig. A kéthetes megméretésen tizenhét sportág szerepel, a két megyeszékhelyen negyven ország négyszáz egyetemének hallgatói vesznek részt.

Debrecenben a futsal, a labdarúgás, a 3×3 kosárlabda, a kézilabda, a tollaslabda, az asztalitenisz és a para-asztalitenisz, valamint a strandkézilabda mérkőzéseit rendezik meg.

Miskolcon a röplabda, a sakk, a cselgáncs, a kick-box, a karate, a kosárlabda, a tenisz, a vízilabda, a strandröplabda és a tekvondó lesz látható. Az EUG-n 22 hazai felsőoktatási intézmény 700 résztvevője lesz jelen, ami a játékok történetének legnagyobb létszámú magyar küldöttsége.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában