DVSC

2024.07.25. 16:35

Játszott a Real Madrid ellen, most a DVSC-ben folytatja a horvát válogatott középpályás! – videóval

A Bajnokok LIgája tapasztalattal felvértezett futballista játszott a Sahtar Donyeckben is. A korábbi horvát korosztályos válogatott Neven Djurasek nagy múltú klubnak nevezte a Lokit az első interjújában.

Molnár Szilárd

Amiről korábban portálunkon írtunk , valósággá vált, ugyanis itt a legújabb DVSC igazolás, a korábbi horvát korosztályos válogatott Neven Djurasek.

Neven Djurasek, DVSC, Varasd, Loki, Real Madrid, Dinamo Zagreb, DVSC igazolás, labdarúgás
Neven Djurasek aláírt a DVSC-hez
Forrás: dvsc.hu

Neven Djurasek boldog, hogy a Lokiba szerződött

A Transfermarkt oldal által 800000 euró értékűre taksált 25 éves középpályás a Varasd gárdájánál ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, onnan került a Dinamo Zagreb utánpótlásába, majd játszott az ukrán Dnipro, szlovén Olimpija Ljubljana, valamint az ukrán Sahtar Donyeck együttesében is. A legutóbbi szezonban a görög első osztályú Arisz Szalonikit erősítette, a bajnokságban, a nemzetközi és a görög kupában 29 mérkőzésen lépett pályára, és 2 gólt szerzett – elevenítette fel Neven Djurasek pályafutását a dvsc.hu.

A játékos két klubjával is nemzetközi tapasztalatokat szerzett: az Arisszal a Dinamo Kijevvel is összecsaptak, s bár a görög klub maradt alul tizenegyesekkel, Djurasek a rendes játékidőben gólt szerzett.
A Shaktharral a Bajnokok Ligájában szerepelt, a csoportkörben 6 meccsből ötön szerepet kapott olyan csapatok ellen, mint az RB Leipzig, a Real Madrid és a Celtic. Az ukránok 800000 eurót sem sajnáltak érte annak idején. Az ugyancsak ukrán Dnipro gárdájától annak idején valószínűleg a háború kitötése miatt jött el, emiatt 2022 tavaszát Ljublajában töltötte, de később mégsem tudott ellenállni a Shakthar hívásának, és visszatért Ukrajnába. Az Arishoz egy horvát sportigazgató hívta, akit egy hónap múlva kirúgtak, ami nem könnyítette meg a helyzetét a klubnál. A görögökkel egy hete bontott közös megegyezéssel szerződét.

A klub honlapja videóinterjút is készített a játékossal, ebben Djurasek többek között elmondta, örül, hogy csatlakozhat a Lokihoz, amelyet tradicionális, nagy múltú klubnak nevezett.

Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a Loki együtteséhez, ez egy nagy múltú, tradicionális klub. A csapatnak van az egyik legcsodálatosabb stadionja, amit valaha láttam az életemben, pedig már elég sokban megfordultam. Örülök, amiért itt lehetek, és alig várom, hogy hivatalosan is bemutatkozzak a pályán. Nagyszerű szurkolókra, és egy remek szezonra számítok. Tudom, hogyan működik a csapat, mi a filozófia és milyen projekt zajlik. Beszéltem néhány barátommal, akik a csapatban játszanak. Az egyik közülük Jorgo Pellumbi, ő mindent elmesélt a gárdáról, a stadionról, a létesítményekről, és nagyon tetszett, amit hallottam, ezért is csatlakoztam a DVSC-hez. Azt hallottam, hogy óriási klub, rengeteg szurkolóval. Egy igazán patinás egyesület, sok sok trófeával, és mindig a dobogóra hajt, ez volt az egyik legfőbb oka annak, hogy ide jöttem. Szerintem erős vagyok a labdával és szeretem, ha az én együttesem birtokolja a labdát. Úgy tudom, a magyar bajnokságban a DVSC a második a labdabirtoklási rangsorban. Szeretek támadni, de védekezni is tudok, leginkább box to box játékosnak mondanám magam, aki befutja a két tizenhatos közötti területet. Biztosíthatom a szurkolókat arról, hogy a maximumot fogom nyújtani.

–  nyilatkozta a játékos.

Neven Djurasek statisztikái:

  • NK Varazdin: 63 meccs, 4 gól, 3 gólpassz
  • Dinamo Zagreb II. 36 meccs, 5 gól
  • Aris Saloniki 29 meccs, 2 gól
  • Shakhtar Donetsk: 26 meccs ,1 gól, 3 gólpassz
  • SK Dnyipro-1: 19 meccs, 2 gólpassz
  • NK Lokomotiva: 15 meccs
  • NK Olimpija: 6 meccs, 1 gólpassz
  • Dinamo Zagreb: 3 meccs 

Neven Djuraseket egy éve az alábbi videóval mutatták be Görögországban:

A DVSC csütörtökön korábban már bejelentette, hogy Olekszandr Romancsuk távozott a piros-fehérektől.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában