DVSC

2024.08.24. 15:30

Szrdjan Blagojevics: vállalom a felelősséget a vereségért

Nyilatkozatok az Újpest elleni vereség után. A Debreceni VSC trénere szerint is mindenben felülmúlták együttesét a lilák.

Molnár Szilárd

Szrdjan Blagojevics, a Debreceni VSC edzője

Forrás: Czinege Melinda

Nincs mit szépíteni rajta, arcpirító – a Vasutas drukkereinek legalábbis biztos égett az arca – vereséget szenvedett a Debreceni VSC az Újpest vendégeként az NB I. 5. fordulójában péntek este. Az elejétől fogva alárendelt szerepet játszott a Loki, a lilák már a szünetben kétgólos előnyben voltak, amelyre ráettek még egyet a második játékrészben. Az egész mérkőzésen gyengén, fásultan futballozott a DVSC, tűz akkor volt felfedezhető a játékosokon, amikor egymással veszekedtek a pályán.

Debreceni VSC, Loki, DVSC, Újpest, Szűcs Tamás, sajtótájékoztató, vereség, nyilatkozat, Szrdjan Blagojevics nyilatkozata
Egymással vitatkoztak a pályán a Debreceni VSC játékosai
Forrás:  Nemzeti Sport

Debreceni VSC: mindenben jobb volt az ellenfél

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Szrdjan Blagojevics, a Debreceni VSC edzője magára vállalta felelősséget a súlyos vereségért. – Nem játszottunk jól, az Újpest lefutballozott minket, gratulálok a megérdemelt győzelmükhöz – kezdett bele az elemzésbe a tréner. – A labdarúgás minden aspektusában jobb voltak nálunk: a párharcokban, az agresszivitást, a szenvedélyt tekintve is, és taktikailag is felülmúltak. Egy ilyen meccs után annyi marad, hogy vállaljam a felelősséget a mérkőzésért.

Senkit nem szeretnék hibáztatni, vállalom is a felelősséget.

Mindig problémát jelent az, hogyha nem tudunk betalálni. Volt néhány helyzetünk, de ezek már azután adódtak, hogy az Újpest magabiztosan vezetett – hangzott Szrdjan Blagojevics nyilatkozata. A szakember szerint a következő napok legfontosabb teendője, hogy mélyebben elemezzék, beszéljenek a mérkőzésről, és próbálják meg mentálisan is összekovácsolni a gárdát a ZTE elleni bajnokira.

Gólokat kell szerezni

A debreceni együttesből nagyon kevesen voltak dicsérhetők, közéjük tartozik Szűcs Tamás, aki az M4 Sport-nak nyilatkozott a lefújás után:  – Bizonytalanok voltunk és a három kapott gól sok. Jó meccset akartunk játszani, de gyorsan kétgólos hátrányban voltunk. Gólt kell szerezni, oda kell érni a kapu elé, és mindenképpen arra kell törekednünk, hogy betaláljunk – nyilatkozta a fiatal labdarúgó.
A DVSC legközelebb a Zalaegerszeg együttesét látja vendégül, a mérkőzés augusztus 31-én, szombaton 17.30-tól kezdődik majd.

A tények
OTP Bank Liga, 5. forduló.
Újpest-DVSC 3–0 (2–0)
Szusza-stadion, 5779 néző. Vezette: Káprály.
Újpest: Piscitelli – Nunes, Duarte, Gergényi – Tajti (Lacoux, 77.) – Bese (Baranyai, 84.), Ljujic (Onovo, 84.), Geiger, Tamás K. (Kobouri, 84.) – Mucsányi (Dékei, 69.), Brodic. Vezetőedző: Bartosz Grzelak.
DVSC: Megyeri – Stojkovics, Dreskovics, Lagator, Ferenczi – Victor Braga (Szuhodovszki, 55.), Szűcs T. – Domingues (Kocsis, 84.), Dzsudzsák (Szécsi, 71.), Shaghoyan (Vajda, 55.) – Silué. Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics.

  • Gól: Bese (20.), Ljujics (29.), Brodic (52., 11-esből).
  • Sárga lap: Gergényi (80.), illetve Domingues (54.), Dreskovics (79.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában