Szép volt!

2024.09.12. 16:10

Korcsok Nikolett felnőtt kick-box magyar bajnok!

Eb-kvalifikációt ér a legnemesebb medál a hajdúsági versenyzőnek.

Marján László

Kick-box felnőtt és master class országos bajnokság zajlott a múlt hétvégén Szombathelyen. Itt a sportág három szabályrendszerében hirdettek magyar bajnokot. A verseny tétje óriási volt, hiszen a súlycsoport győztesek indulási jogot szereztek a novemberi athéni Európa-bajnokságra.

Korcsok Nikolett megszerezte a felnőtt kick-box magyar bajnoki címet
Korcsok Nikolett megszerezte a felnőtt kick-box magyar bajnoki címet
Forrás: Marján László

A szombathelyi ELTE Sportcsarnokában megrendezett ob-n 23 egyesület 128 nevezést adott le. A nevezők között volt vármegyénk kiváló harcosa Korcsok Nikolett is, aki kick-light szabályrendszerben a +70 kilogrammosok között versenyzett.

Niki jó előjelekkel érkezett Szombathelyre, hiszen idén májusban a világkupán sem talált legyőzőre. Az országos bajnokságra ugyancsak magabiztosan érkezett és szerezte meg a felnőtt magyar bajnoki címet, valamint ezzel a jogot arra, hogy képviselje hazánkat ősszel Görögországban, a kontinensviadalon.

A Rácz Kickboxing Team versenyzőjét edzője, Rácz Krisztián és a klub elnöke, Rácz Lajos kísérte el az OB-re.

Rácz Lajos, Korcsok Nikolett és Rácz Krisztián
Rácz Lajos, Korcsok Nikolett és Rácz Krisztián
Forrás: Marján László

Az egyesület háza táján ezen túlmenően is „pörgős” őszre számítanak, hiszen Küzdelmi Napot szerveznek még szeptemberben Kabán. Októberben pedig Monoron, Szlovákiában és a hazai rendezésű X. Nádudvari Gasztro Kupán fognak szerepelni a klub harcosai.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában