Nem mindennapi

2024.10.14. 10:17

Peha Marci, a hétvége bajnoka: újra futott az ebesi mozgássérült kisfiú

A tízéves hajdúsági fiú újabb maradandó élményben részesült. Peha Marci és segítője ismerős környezetben versenyeztek.

Haon.hu

Az ebesi fiú, Peha Marci már számos alkalommal részesülhetett a futás és versenyzés örömében egy futókocsi és az intézmény munkatársa, Kovácsné Cseke Judit segítségével. A különleges eszköznek köszönhetően a mozgássérült személyek futóversenyeken is részt vehetnek, hiszen amíg a segítőik tolják őket a kiválasztott távokon, a speciálisan kialakított, masszív eszközben biztonságosan ülnek.

Peha Marci és segítője, Kovácsné Cseke Judit Ebesen álltak rajthoz a hétvégén
Peha Marci és segítője, Kovácsné Cseke Judit Ebesen álltak rajthoz a hétvégén
Forrás: magánarchívum

Marcinak és Juditnak a szeptember 22-én, Szarvason megrendezett Fuss, Fotózz, Mosolyogj a VI. Körös-Körül futófesztiválon elnevezésű rendezvényen való részvételük után nem kellett sokat várniuk a következő kihívásra, ugyanis október 13-án, vasárnap a tizennegyedik alkalommal megrendezett ebesi Sebes futóversenyen is rajthoz álltak. A páros a 4,2 kilométeres, leghosszabb távot teljesítette – közölte portálunkkal Nádudvari Péter jótékonysági futó.

Az időjárás is kegyes volt Peha Marciékhoz

Az ebesi Marci és kísérője igazi futóidőben versenyeztek, ugyanis sem túl meleg, sem túl hideg nem volt vasárnap délután. A fiú az út minden méterét élvezte, gyakran mosolygott is, örömét pedig az is fokozta, hogy sok biztatást kapott a többi résztvevőtől.

A duó már nagyon várja a következő közös futamot. Az Immánuel Otthon és Iskola eme kezdeményezése túlmutat a sporton. Társadalmi szemléletformáló hatása is van, hiszen a mozgássérült személyek jelenléte a versenypályákon hozzájárul a csoport társadalmi integrációjához, és segít lerombolni a téves előítéleteket és sztereotípiákat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában