Campus Fesztivál 2024

2024.07.28. 16:00

Szedték a sátorfájukat a Campus Fesztivál krémjei, elhagyták a kempinget a legnagyobb fesztiválharcosok – fotókkal, videóval

Ennyi volt, bezárt a bazár a Nagyerdőn. Véget ért a 16. Campus Fesztivál, ami sokaknak nemcsak egy éltre szóló élményt, hanem otthont is biztosított 4 napon át.

Nagy Emese

Véget ért a fesztivál, elhagyták a helyszínt az utolsó látogatók is

Forrás: Molnár Péter

A Campus Fesztivál minden egyes napján tiszteletét tette a Haon, együtt örültünk, buliztunk a fesztiválozókkal. Beszámolókkal érkeztünk, hogy azok se maradjanak le a legemlékezetesebb pillanatokról, akik ugyan bérletet nem váltottak, de mégis kíváncsiak voltak arra, hogyan is buliztak a szórakozni vágyók a Nagyerdő szívében.

Emlékezetes pillanatokból nem volt hiány a Campus Fesztiválon
Emlékezetes pillanatokból nem volt hiány a Campus Fesztiválon
Forrás: Napló-archív

Bontják a Campus Fesztivál helyszínét

Emlékezetes pillanatokból nem volt hiány, mindenféle karakter, stílus és zenei finomság képviseltette magát. Igaz, voltak fennakadások, amiket orvosolni kellett, de egyébként minden gördülékenyen zajlott, ám nem éppen úgy, mint a kemping elhagyása. Vasárnap délelőtt, 9 óra körül kimerészkedtünk a Campus területére, azt nem mondanánk, hogy úgy festett, mintha mi sem történt volna, viszont a színpadok előtt nem volt egy árva lélek sem. Sokan dolgoztak azon, a stadion körülötti terület újra visszanyerje jól megszokott küllemét, de őszinték leszünk, nem lettünk volna a szakemberek helyében, nem kis munka megannyi színpadot egyik pillanatról a másikra megsemmisíteni, ám lehet könnyebb dolguk van, mint a takarító személyzetnek. Minden volt, amit csak egy bulihelyszín hagyhat maga után: üres üvegek, cigicsikkek, műanyag poharak és partikellékek mindenhol. A Campus helyszíne mellett sétálóknak őszinte volt a mosolyuk, gondolták magukban: végre vége! Ugyanez mondható el a kempingesekről is, ők is várták már, hogy összepakoljanak, és hazaérjenek, de nekik korántsem volt őszinte a mosolyuk (1-2 kivétel azért akadt).

Ahogyan az lenni szokott, a többnapos buli után a sátrazók nem pihenhetnek délutánig, 11 óráig mindenkinek el kell hagynia a helyszínt. Persze ezt tudták előre a bátor vállalkozók, de azért vasárnap mégiscsak rosszul esik még a fiatal szervezetnek is, amikor felkeltik őket egy átmulatott éjszaka után. Őszinték leszünk, nem örültek nekünk a srácok, de mi ezt tudtuk előre, nem is akartuk őket megzavarni, azonban voltak, akik maguktól jöttek oda hozzánk, és nem sokkal 10 óra előtt pálinkával kínáltak minket. Persze, minden bizonnyal ők sem gondolták komolyan, legalábbis majd hétfőn rájönnek, nem volt a legjobb ötlet a hét utolsó napján pálinkával folytatni a napot, de még úgy gondolták, rátöltenek, ne legyenek másnaposak (pedig azok voltak).

Voltak, akik a végsőkig kivártak a pakolással
Voltak, akik a végsőkig kivártak a pakolással
Forrás: Molnár Péter

Fáradtnak tűnsz, mintha nem a régi volnál...

Nem mindenki érezte a „flow-t”, elég sok sátor volt még tele alvó tinikkel, de már egy-egy szülő is megjelent a helyszínen, jöttek segíteni a fiataloknak összepakolni, és finom harapnivalót is hoztak nekik, amit láthatóan nagyon jól tettek. Az ország minden tájáról érkeztek kempingezők, akik nyilvánvalóan szerdán gyorsabban pakoltak ki, mint vasárnap reggel össze, de kérdésünkre a legtöbben úgy feleltek, egy élmény volt, jövőre is jönni fognak. Volt fogyasztás bőven, és rájuk fér egy igazán jó húsleves, no meg 1-2 nap alvás, némi hidratáció, de ők ezért jöttek, és márpedig a Campus Fesztivál mindenki kívánságát teljesíti. Július utolsó vasárnapján talán nemcsak fél Debrecen, hanem a fél vármegye is pihen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában