Debreceni Virágkarnevál

2024.08.22. 08:31

Négy virágkocsi is átlépte a határt, elkezdődött a Bihar megyei „virágkarnevál”

Nagyváradon szerdán láthatta őket a közönség, csütörtökön az Érmellékre viszik a Debrecenben felvonuló kompozíciók egy részét. A virágkarnevál közönségkedvenc virágkocsija is bemutatkozott a határon túl.

Haon.hu

Nagyváradon és az Érmelléken is látható a Debreceni Virágkarnevál négy kocsija, szerdán a partiumi megyeszékhelyen voltak láthatók, csütörtökön pedig több érmelléki településen csodálhatók meg a virágköltemények, számolt be az MTI.

A virágkarnevál közönségkedvenc virágkocsija is látható Bihar megyében
A virágkarnevál győztes virágkocsija is látható Bihar megyében
Forrás: Facebook / RMDSZ Bihar Megye

A négy virágkocsi már szerdán reggel átlépte a magyar-román határt, és megérkezett Nagyváradra. A Bihar megyei „virágkarnevált” a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Bihar megyei szervezete, a Partium Alapítvány és a Varadinum Alapítvány szervezi.

Az RMDSZ Bihar megyei szervezete szerdán Facebook-oldalán közölte: a többéves hagyomány szerint idén is látható Bihar megyében a Szent Koronát ábrázoló virágkocsi, mely a koronázási jelvényeket is bemutatja.

A több mint negyedszázada testvérvárosi kapcsolatot ápoló Nagyvárad és a Debrecen közös virágkocsija is megtekinthető a partiumi településeken. Ez idén tavirózsát formáz a térség jótékony hatású termálvízkészletére emlékeztetve. A körülötte repkedő szitakötők a boldogság és a remény szimbólumai, és a szecesszió jegyében készültek, mely Nagyvárad és Debrecen építészetében is megmutatkozik - írták az ismertetőben.

A Magyar Posta virágkocsija szintén látható Bihar megyében, a mesevilág által ihletett kompozíció az azonos célokért munkálkodó közösségek fontosságára mutat rá. Negyedikként a Debreceni Szakképzési Centrum virágkocsija a Jövőkép, Tudás, Innováció kulcsgondolatot hirdeti.

Érmellékre érkezik a Bihar megyei „virágkarnevál”

A nagyváradi önkormányzat által szervezett Magyar Kulturális Napok keretében szerdán 19 órától a Szigligeti Színházban a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Kárpátok visszhangja című előadását adja elő.

A Bihar megyei „virágkarnevál” csütörtökön az Érmeléken folytatódik, fő vidéki állomása Érsemjénben lesz, de útjuk során több településen – Bihar, Paptamási, Biharfélegyháza, Bihardiószeg, Csokaly, Székelyhíd, Kiskereki, Ottomány, Értarcsa, Érkörtvélyes, Érmihályfalva - megállnak. A virágkocsik az Érmihályfalva–Nyírábrány határátkelőnél térnek vissza Magyarországra.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában