Körkép

2024.07.07. 20:12

Volt itt minden: a DVSC idei legmozgalmasabb hetén vagyunk túl

Megnéztük, hogy a napokban mi történt a Loki háza táján. A csapatnál ezen a héten is voltak újabb átigazolási hírek, de a játékosok edzőmeccset is játszottak, és újabb együttműködésről számolhattunk be.

Tóth Huba Elemér

A DVSC háza táján ugyan az előző hetekben voltak bejelentések, de a szurkolóknak kavaroghattak amolyan „vihar előtt csend” érzések. A héten azonban kapkodhattuk a fejünket, a Lokival kapcsolatos pletykák és biztos információk rendesen felpörögtek. Ebben a cikkben összeszedtük, hogy a klubnál mik a jelenlegi átigazolási hírek, és a vezetők és labdarúgók milyen fontos döntéseket hoztak meg.

Dzsudzsák Balázs szerződést hosszabbított, az átigazolási hírek a héten folytatódtak a DVSC-nél
A szerződést hosszabbított Dzsudzsák Balázs is pályára lépett a Kazincbarcika ellen; az átigazolási hírek a héten folytatódtak a DVSC-nél
Forrás: KBSC/Facebook

A DVSC futballistái a pallagi akadémia után már Ausztriában készülnek

A sportolók három hétig a debreceni edzőcentrumban edzettek. A piros-fehérek szombaton egy újabb felkészülési meccset játszottak, az ellenfél az NB II.-es Kazincbarcika volt. Bár a Loki három gólt rúgott, de ugyanennyit is kapott, így döntetlennel ért véget az összecsapás. A Vasutas 24 fős játékoskerettel aztán vasárnap reggel már az ausztriai edzőtábor felé vette az irányt, a csapat kora estére pedig meg is érkezett. Szrdjan Blagojevics alakulata Ybbs an der Donau városában 12 napig tréningeznek.

Új autókat kaptak Loki labdarúgói

Amellett, hogy Szécsi Márkék már a következő idényre szorgosan készülnek, a klubnál a háttérben is folyamatosan zajlik az alapos, célratörő munka. A csütörtöki sajtóeseményen kiderült, hogy a Toyota és Lexus márkájú gépjárműveket forgalmazó Road Service Kft. a következő egy évben 19 plug-in hibrid járművel járul majd hozzá a futballisták és a többi alkalmazott gyors, de ugyanakkor környezettudatos közlekedéséhez.

CM20240512_DVSC-Fehérvár FC_HAON (4)
Vajon hogyan néz ki majd jövőre a Loki kezdőcsapata?
Forrás: Napló-archív

Átigazolási hírek Debrecenben – a tények

  • Az érkezők listája:

A DVSC két hete Pálfi Donát személyében a Haladástól szerződtetett kapust, majd Szűcs Tamás személyében Dániából igazolt támadó középpályást. Immáron a középső védőként és védekező középpályásként is bevethető, korábban a Puskás Akadémiát erősítő Batik Bence is a debreceni gárdát erősíti. Az eddigi tesztmeccseken már a japán szélső, Naoaki Senaga is megcsillogtatta a tudását, de a KBSC ellen már a szerdán bejelentett szerb jobbhátvéd, Arandjel Sztojkovics is pályára lépett. 

  • A távozók listája:

Joao Oliveira után a nyár folyamán Tuboly Máté, Baranyai Nimród, valamint Sztefan Loncsar és a kölcsönből visszatérő Andrija Majdevac is elhagyta a DVSC-t.

  • Kölcsönben folytatja:

Mint portálunk már beszámolt róla, másik vasutascsapat mezére cserélheti a piros-fehér dresszt a DVSC 18 éves kapusa, Erdélyi Benedek, akit a napokban a másodosztályú BVSC-Zugló edzésein kapták lencsevégre. A hírt a Loki szombaton közzé is tette honlapján, kiderült, hogy a nemrég a szerződését meghosszabbító tehetséges hálóőr a több játéklehetőség érdekében a következő idényt kölcsönben a fővárosi gárdánál tölti.

Ádám Martin a Lokiban?; Dzsudzsák a tárgyalóasztalnál

Ugyan Ádám Martin lehetséges leigazolásának híre jelentősen felkavarta az állóvizet, ahogy az a DVSC szurkolók legnagyobb bánatára kiderült, az értesülés hírlapi kacsának bizonyult

Nem kellett azonban a piros-fehér tábornak sokáig búslakodnia, Dzsudzsák Balázs szerződéshosszabbításának bejelentése és a már említett átigazolási hírek is bizakodásra adhatnak okot a következő szezont illetően.

Örömteli hír még, hogy a Debreceni VSC profi szerződést kötött a 18 éves Kohut Mátéval, aki a csapat támadásait segítheti.

20240619-DVSC-edzes-Debrecen-KA_9
Dusan Lagatorék már három  hete készülnek 
Forrás: Napló-archív

Vannak még kérdőjelek...

Több olyan fiatal is kimaradt az Ausztriába utazó keretből, aki az elmúlt időszakban még a DVSC első alakulatával készült. Ilyen Batai Tamás és Cibla Flórián is, de az előző idényben kölcsönben lévő Kócs-Washburn Erik és David Nwachukwu is. Bár a Cigánd elleni tesztmeccsen három újabb akadémista – Lénárt Soma, Patai Dávid, Perpék Szabolcs – is lehetőséget kapott a bizonyításra, de ők sem utaztak el. Így tehát ebből arra gondolhatunk, hogy az említett fiatalok a továbbiakban a kis Lokival folytatják a munkát, avagy kölcsönbe kerülnek.

Ugyanakkor az is kérdéses még, hogy mi lesz a sorsa Alekszandrosz Kizirisznek, aki ugyan az első két felkészülési mérkőzésen pályára lépett, ennek ellenére mégsem utazott a csapattal Ausztriába. Az edzőtáborban pedig már Bódi Ádám sem lesz ott, így nem lenne meglepő, ha más csapathoz igazolna. 

A DVSC-szurkolók bizonyára már tülkön ülnek, hogy még milyen bejelentések lesznek, és végül milyen játékoskerettel állhat fel a következő idényben a szeretett csapatuk. A Lokival kapcsolatosan egy-egy játékos neve folyamatosan felmerül, és bár a gárda már külföldön készül, akár még érkezők is lehetnek. 

Meglepő lenne, ha a jövő héten nem lennének újabb bejelentések – hiszen a bajnoki szezon a hónap utolsó napjaiban kezdődik, addig pedig még lehet jövés-menés.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában