Campus Fesztivál 2024

2024.07.26. 11:23

Ezt tudja a Campus, ha közel a maximumon pörög – fotókkal, videóval

Kétség sem fér hozzá: a 40 az új 30! A Campus Fesztivál második napja sem okozott csalódást.

Nagy Emese

Robbant a buli a campus második napján

Forrás: Czinege Melinda

Ásítozó fiatalok, bubis vizet kortyolgató középkorúak és unokáik kezét szorító nyugdíjasok sétálgattak a Campus Fesztivál helyszínén csütörtökön kora délután, amikor még sok debreceni arra várt, vége legyen a munkaidőnek, aztán siethessen haza, hogy lemossa magáról a munka fáradalmait, magára öltse a legdíszesebb öltözetet, aztán elindulhasson Magyarország egyik legfelkapottabb fesztiváljára. Sokak arcán látszott, ha már megvették a bérletet, akkor még csak azért is kimennek a Nagyerdőre, hiszen pihenni és enni ott is lehet, estig még van idő, csak kibírják valahogyan. És bármilyen meglepő, mindenki megtalálta már 17 óra körül a helyét, akadtak akik az Egyetem Téren sziesztáztak a chillező sarokban, míg mások kosaraztak, dartsoztak. Olyanokkal is lehetett találkozni, akik nem bízták a véletlenre az estéjüket, szó szerint körbejárták a helyszínt gondolva arra, éjszaka ne a sötétben tapogatózzanak.

campus fesztivál, 2. nap, debrecen, azariah
A Campus Fesztiválon a koncertek mellett egyéb programok is várnak 
Forrás: Kiss Annamarie

A csütörtök igencsak erősre sikeredett, 17 órakor már a Blahalouisiana összeszedte a népet, viszont ez tényleg csak képletesen, mert táncolni még nem igazán bírt senki, sokan ülve ringatóztak, vagy csak hűsöltek a nagyszínpad előtti gyepen. Többeknek nem volt őszinte a mosolya, mint például annak a 30 pluszos férfinak sem, aki éppen a telefonján azt nézte, szerdán mennyit költött, azonban mire egy gyors számítást végzett volna a fejében, csütörtökön mennyit költhet, addigra az őt ölelgető csinos, hosszú szőke hajú barátnője megszólalt: „Rakd már el a telefonodat, igyunk végre valamit!” Mindeközben felcsendült a Szeressetek című dal, ami berobbantotta a bulit. Az ücsörgő nép egyre élénkebb lett, majd jött Dzsúdló, aki szokásához híven megénekeltette a közönséget.

Egymást követték a népszerű előadók a Campus Fesztivál 2. napján

Volt itt Minden, Hiszti is, viszont a legnagyobb hangulatot talán mégiscsak a Lej című dal hozta meg, aminek a szövegét mindenki fújta. Tulajdonképpen ezeknek a számoknak köszönhetően Dzsúdló egyre ismertebb előadóvá kezdett válni Magyarországon. Ez visszaköszönt a koncerten is, nemcsak a tizenévesek, de a 40 pluszos nők is kívülről tudták a szöveget, akik úgy viselkedtek a bulin, mintha színpad és tömegiszonyuk lenne. Oda is léptünk hozzájuk, és megérdeklődtük, miért nem mennek kicsit közelebb, erre az volt a válaszuk, ők már öregek, vagyis annak érzik magukat. A korukat egyébként nem mi lőttük be, ők árulták el nekünk, mi simán rávágtuk volna, tuti 1-2 éve töltötték be a harmincat. Kissé irigykedve is néztünk rájuk, és arra gondoltuk, de jó lenne így „megöregedni”. 

Nos, de menjünk is tovább, viszont nem hátra, hanem nagyon is előre, a színpadhoz, hiszen Dzsúdló után Martin Solveig (FRA) keverte a zenét a DJ-pult mögött, akinek a partiján már senki kezében nem lehetett látni vizet, mindenki tombolt, ugrált, úgy történt minden, ahogyan annak lennie kell.

Azahriah berobbantotta a bulit

Azahriah már úgy érkezett meg 22 óra után pár perccel, hogy szinte az összes bulizni vágyó a nagyszínpad előtt szórakozott, a legfelkapottabb előadó pedig tényleg az utolsó csepp volt a pohárban, vagy ha úgy tetszik, hab a tortán. Azahriah nem kamuzott, amikor a Campus második napján azt énekelte: „Éjjel a macskaköves utakon, megláttam egy mulatozó csapatot” – sőt, itt még vissza is fogta magát az énekes, hiszen mindenki tombolt, és persze kívülről ordította a szöveget. Azi koncertjére Megyeri Csilla is megérkezett, aki már éjszaka posztolt Insagram-oldalán a fergeteges buliról.

Kíváncsian várjuk, mit hoz a Campus Fesztivál harmadik napja, de addig is elgondolkozunk, ha magyar előadó lehetnénk, kinek a bőrébe bújnánk inkább, lennénk Azahriah, vagy megpróbálkoznánk Nótár Mary bőrébe belebújni, aki olyan hangulatot teremtett a Campuson, hogy mi sem tudnánk ennél szebben kifejezni a hálánkat felé: Csók, csók, puszi, puszi!

Az első napról készült beszámolónkat és rengeteg fotót itt találhattok: 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában