Összefoglaló

3 órája

Hatalmas tüzek pusztítottak Hajdú-Biharban

Hetven hektáron égett az aljnövényzet Hosszúpályiban, de a vármegye számos másik részén is felcsaptak a lángok.

Haon.hu

Árokba hajtott, fának ütközött, majd az oldalára borult egy személygépkocsi tegnap délelőtt Debrecen közelében, a 4805-ös számú úton. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták, majd áramtalanították a járművet. Az autóban csak a sofőr utazott, őt a mentőszolgálat kórházba szállította – derült ki a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményéből.

A tűzoltók átvizsgálták, majd áramtalanították a járművet
A tűzoltók átvizsgálták, majd áramtalanították a járművet
Forrás: illusztráció / Napló-archív

Korábban már beszámoltunk róla, miszerint összehordott szemét égett egy húsz négyzetméteres elhagyatott épületben kedden délelőtt Debrecenben, a Lőtér utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet, majd az épületet átvizsgálták.

Óriási területeken tombolt a tűz

Ötszáz négyzetméteres területen égett a kukoricatarló Létavértes közelében, a 4807-es számú út mellett tegnap kora délután. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Hetven hektáron égett az aljnövényzet és egy erdősáv kedden délután Hosszúpályiban a Homok telepen. A debreceni, a berettyóújfalui, a hajdúnánási hivatásos és a létavértesi önkormányzati tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el e tüzet.

Kombájn motortere gyulladt ki tegnap délután Komádi külterületén, a Picsor tanyán. A komádi önkormányzati tűzoltók kiérkezésére az ott tartózkodók a lángokat egy porral oltóval megfékezték, az egység az utómunkálatokat egy vízsugárral végezte el.

Füstölt a tarló kedden késő délután Egyek külterületén. A helyi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be, majd az ott dolgozó kombájnt is átvizsgálták. A mezőgazdasági gépben izzást tapasztaltak, melyet egy vízsugár segítségével megszüntettek, majd hőkamerával átvizsgálták.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában