Helyi közélet

2024.08.30. 14:33

Elindult két óvodafelújítás Hajdúböszörményben

A TOP Plusz pályázatai is lehetőséget nyújtanak a köznevelési intézmények korszerűsítésére. Ennek részeként indulhatott el két óvodafelújítás Hajdúböszörményben mintegy 300 millió forint uniós támogatásból.

Bekecs Sándor

Uniós támogatásból, összesen 300 millió forint értékben fejlesztik a hajdúböszörményi Csillagvár Óvoda és Bölcsőde két telephelyét. A beruházásokról augusztus 29-én tartottak sajtótájékoztatót, ahol többek között elhangzott, az épületek még az ötvenes években épültek, így felújításuk időszerű volt a költséghatékony működés érdekében. A munkálatok során az egyik épület teljes külső és belső felújítása történik meg – mint külső homlokzat hőszigetelése és a nyílászárók cseréje –, míg a másik intézmény teljesen új tetőt kap. Jelentős energiamegtakarítással jár majd a két óvodafelújítás Hajdúböszörményben.

óvodafelújítás Hajdúböszörményben, óvodafejlesztés, bölcsődefejlesztés, Kiss Attila, Tiba István, Pajna Zoltán
Uniós támogatásból indult két óvodafelújítás Hajdúböszörményben
Forrás: Hajdúböszörmény Városháza/Horváth Tamás 

Kiss Attila polgármester a csütörtöki sajtótájékoztatón kiemelte, a vénkerti városrészben jelentős fejlesztések indultak el, a közelmúltban adták át az ottani új bölcsődét, amelyet már most kinőttek. 

 Erre vonatkozóan újabb fejlesztésre lesz szükség, de az ilyenekről szívesen tárgyalunk, hiszen ez azt jelenti, szívesen költöznek ide a fiatalok, s alapítanak itt családot

 – mutatott rá.  

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Vármegyei Közgyűlés elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott: mind a bölcsőde-, mind az óvodafejlesztések legfontosabb üzenete az, hogy a jelenkor vezetői gondoskodnak a jövő generációról. – Fontos fejlesztés ez a gyerekek számára, hiszen nem mindegy milyen környezet között nevelkedhetnek. Bízunk benne, 15-20 év múlva, amikor ők is aktívan alakítják a város jövőjét, pozitívan emlékeznek vissza az itt töltött napokra – fogalmazott.

A vármegyei elnök továbbá elmondta, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz támogatásaiból összesen 10 óvoda- és bölcsődefejlesztés indulhat el Hajdú-Biharban, mintegy 2 milliárd forint értékben. Kiemelte, Hajdúböszörmény a maximálisan pályázható összeget, 300 millió forintot nyert.  

Régi vágyak teljesülnek azzal, hogy elindult két óvodafelújítás Hajdúböszörményben

– Érezhető, hogy a családok részéről igény mutatkozik az ilyen fejlesztésekre, s a városvezetőség ennek megfelelően, hatékonyan dolgozik ezen beruházások sikeres megvalósításáért – mondta Tiba István, a térség országgyűlési képviselője. Hozzátette, példaértékű Hajdúböszörmény fejlődése, hiszen az élet minden területén történtek itt beruházások. Mint fogalmazott, a város elért arra a szintre, hogy a lakosok természetesnek veszik a fejlesztéseket.  

óvodafelújítás Hajdúböszörményben, óvodafejlesztés, bölcsődefejlesztés, Kiss Attila, Tiba István, Pajna Zoltán
Új tetőt kap a Csillagvár Óvoda és Bölcsőde Dobó utcai telephelyének épülete
Forrás: Hajdúböszörmény Városháza/Horváth Tamás 

Leleszné Sveda Klára, a Csillagvár Óvoda és Bölcsőde igazgatója elmondta, régi vágyuk válik valóra azzal, hogy a gyerekek olyan épületeket kapnak, amely egészséges, esztétikus környezetet biztosít számukra.

A beruházás során kívül-belül megújul a Kölcsey utca intézmény. Egyebek mellett külső hőszigetelést, új nyílászárókat és padlásfödém-szigetelést kap az épület. A Dobó utcai telephely pedig teljes tetőcserén esik át. A projekt eredményeként az épületek energiatakarékosabbá és költséghatékonyabbá válnak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában