Motorverseny

2024.09.10. 06:59

Nagy hírt jelentett be Varga Tibi!

Ezúttal Európa-bajnoki futamon áll rajthoz. Varga Tibor Jerezben, az egyik leghíresebb versenypályán húzza majd a gázt a hétvégén.

Molnár Szilárd

Varga Tibor, a VTR Racing motorosa ebbe az évben a spanyol gyorsasági motoros bajnokságra (ESBK) koncentrál. Az idényt a Yamaha SBK Team Scandinavia színeiben indította, méghozzá futamgyőzelemmel, ám hiába a remek eredmények, a hajdúsági pilóta idény közben csapatot váltott, és júliustól az Alma Racing Team – VRT Racing színeiben húzza a gázt egy ”Tibikék” színű motoron. A sikerek azóta sem kerülik el, hiszen dobogós helyezéseket ért el, bár legutóbb ismét előjött az alkarját érintő problémája.

Varga Tibor Jerez, Jerez, Stock 600, JuniorGp, motorverseny, VTR Racing, Varga Tibor motorversenyző
Varga Tibor a JuniorGP jerezi fordulójában húzza a gázt a hétvégén
Forrás: Varga Tibor-archív

Varga Tibor számára nem lesz ismeretlen a mezőny

Ám az, hogy Varga Tibor motorversenyzőként idén az ESBK-ra koncentrál, nem jelenti azt, hogy ne próbálná ki magát másik versenysorozatban: a hétvégén a JuniorGp Stock 600-as kategóriájában áll rajthoz Spanyolországban a híres jerezi pályán – jelentette be a hírt a 17 esztendős pilóta a közösségi oldalán. 

A 16 nemzet motorosait felvonultató széria nem lesz ismeretlen, hiszen korábban már megmérettette magát itt: legutóbb júniusban a portimaói fordulóban ötödik lett a világbajnoki futamgyőztest is felvonultató mezőnyben! Varga Tibor Jerezben már többször is versenyzett különböző sorozatokban, így a pálya sem lesz ismeretlen számára.

A versenyről majd élő közvetítés lesz a sorozat YouTube csatornáján:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában