Campus Fesztivál 2024

2024.07.25. 13:19

Ez volt a legjobb egyetemi játékok!

Véget ért hazánk valaha volt legnagyobb multisport eseménye. A mostani Európai Egyetemi Játékok volt minden idők legjobban megszervezett EUG-ja.

Molnár Szilárd

Jó hangulatban telt az Európai Egyetemi Játékok záróünnepsége

Forrás: Kiss Annamarie

Szerda este hivatalosan is véget ért a 2024-es Európai Egyetemi Játékok. A Debrecen-Miskolc rendezte multisport eseményre harminchét ország négyszázhuszonnyolc egyeteméről mintegy három-ezernyolcszáz hallgató érkezett, hogy megméresse magát a 18 sportágban. A hivatalos megnyitót a borsodi városban tartották, így a záróünnepség házigazdája cívisváros lett, így Kelet-Magyarország legnagyobb zenei fesztiválján, a debreceni Campus Fesztiválon kétezernél is többen búcsúztak a viadaltól.

Európai Egyetemi Játékok, multisport, Debrecen, Miskolc, egyetem, Hankó Balázs, Szilvássy Zoltán, Adam Roczek, EUG, EUSA, egyetemi játékok debreceni záróünnepség
Európai Egyetemi Játékok: Hankó Balázs kulturális és innovációs miniszter is szólt a fiatalokhoz
Forrás: Kiss Annamarie

Legyenek boldog, hogy átélhették az Európai Egyetemi Játékokat

Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora a szerdai záróünnepségen az esemény varázslatos hangulatáról beszélt. – Az önfeledt boldogság számomra az, hogy együtt vagyunk, itt Debrecenben, Közép-Európában, és látom a boldogság középpontját. Varázslatos két hét volt, de ne szomorkodjatok, hogy véget ért. Inkább legyetek boldogok, hogy együtt átélhettük ezt, gratulálok, mindannyian győztesek vagytok – búcsúzott a rektor a hallgatóktól.

Hankó Balázs kulturális és innovációs miniszter rögtön egy kérdéssel fordult a a fiatalokhoz: – Egy kérdésem van, az Európai Egyetemi Játékok több egy szimpla sporteseménynél? Biztos vagyok benne, hogy igen, mert az itt kötött barátságok hidakat építenek köztetek. Ti vagytok a vezetők, ti vagytok a jövő,  egybe tehetséges, kiváló sportolók. Gratulálok mindenkinek, aki itt van, külön köszönet a szervezőnek, a Debreceni Egyetemnek és a Miskolci Egyetemnek a kiváló munkáért, és gratulálok a magyar diákoknak, akik 16 aranyérmet nyertek – hívta fel a figyelmet a miniszter, aki a hangos Ria, ria Hungaria! skandálással éltette a magyar sortolókat.

 

Átadták a zászlót

Adam Roczek, az EUSA elnöke reméli, az elmúlt két hét tapasztalatai az életben is a fiatalok javát szolgálják majd. 
– Szívből remélem, hogy az egyetemi játékokon szerzett tapasztalatok nem csak a pályákon, de az életben is a sportolók javát szolgálják majd. Köszönetemet fejezem ki a szervezőbizottság áldozatos munkájáért, bátran kijelenthetem, hogy az eddigi legjobb Európai Egyetemi Játékokon vagyunk túl – hangsúlyozta az elnök.
A záróbeszédek után Adam Roczek külön köszöntötte a két egyetem rektorát, valamint az önkéntesek képviselőit, majd az egyetemi játékok debreceni záróünnepség záróakkordjaként Mocsai Lajos, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke átadta a rendezvény zászlaját a 2026-os Európai Egyetemi Játékok leendő házigazdájának, az olaszországi Salerno küldöttségének.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában