Labdarúgás

2024.09.05. 07:00

DVSC: Minden, amit tudni kell az edzőváltásról

A Lokinak szurkolsz, de úgy érzed, nem sikerült minden pillanatát lekövetned az utóbbi, igen mozgalmas napoknak? – összeszedtük, hogy mi történt a DVSC háza táján az elmúlt másfél hétben.

Tóth Huba Elemér

Véget ért egy korszak, a Blago-éra a debreceni futballcsapatnál, hiszen közös megegyezéssel távozott a gárda éléről a szerb mester. Ugyanakkor a szeptember az újrakezdések hónapja is – elég csak arra gondolni, hogy elkezdődött az iskola –, de most a Lokinál is így van, hiszen már munkába állt a DVSC új vezetőedzője, Máté Csaba. A szakember múlt szombaton már a Nagyerdei Stadionban nézte végig, ahogy a megbízott edzőként Dombi Tibor 3–1-es győzelemre vezette a Debreceni VSC-t a ZTE ellen, majd három nappal később a nyilvánosság előtt is bemutatkozott. A Vasutas játékosai kedden délután már az új stábbal dolgoznak, következőnek jövő héten a Békéscsaba ellen játszanak kupameccset, majd a bajnokságban jön a Nyíregyháza elleni keleti rangadó. Összeszedtük, hogy a DVSC-nél az elmúlt másfél hét alatt milyen hírek láttak napvilágot, és milyen szerkesztőségi anyagaink születtek a témában.

DVSC, Blagojevic, Máté Csaba
Edzőváltás a DVSC-nél: Szrdjan Blagojevics távozott, Máté Csaba érkezett
Forrás: Napló-archív és NS-archív

DVSC: Szrdjan Blagojevics távozott

Mint ismert, a Debreceni VSC az Újpest elleni csúnya, 3–0-s vereség után múlt hétfőn közös megegyezéssel szerződést bontott Szrdjan Blagojevics vezetőedzővel.

Arra majd az idő ad választ, hogy jó döntés született-e, mert az tagadhatatlan, hogy a két évvel ezelőtti bajnoki bronzérem siker, de amellett is akadt jó pár emlékezetes meccse a csapatnak.

A közösségi médiában a hozzászólások alapján nagyon változó volt a szerb szakember megítélése, sokan állítják, hogy a játékosokkal elhidegült a viszonya.

Mint arról Révész Attila, a Kisvárda klubigazgatója beszélt, megítélése szerint az utóbbi időben Magyarországon divattá vált, hogy a játékosok megbuktatják az edzőiket.

Később egy bennfentes arról beszélt, hogy a mesternek Dzsudzsák Balázzsal is lehetett konfliktusa, azonban a csapatkapitány erre reagált, szerinte nevetséges a felételezés, miszerint ő döntene a Lokinál az edzők sorsáról.

Arról, hogy az utóbbi időben vajon mi romlott el a Lokinál, a Haon sportújságírói a H szektor legújabb adásában is kifejtették a véleményüket, de a tréner bukásának szubjektív és objektív okait egy cikkben is körüljártuk.

Utánajártunk, hogy pontosan mi történt Szrdjan Blagojevics menesztésének napján, amely részleteit itt olvashatják:

Írtunk róla, hogy a DVSC-től múlt héten távozó szerb tréner iránt a Győr és a Zalaegerszeg is érdeklődhet, majd később rá is kérdeztünk erre az érintetteknél: 

A legfrissebb hírek szerint azonban Blagojevics a hazájában folytathatja edzői karrierjét:

Közben DVSC-ZTE meccset is rendeztek

A múlt heti tréningeken megbízott vezetőedzőként a klubikon Dombi Tibor irányította a csapatot, munkáját Balogh János, Pallai Zsolt és Madar Csaba segítette, Herczeg András és Gulácsi Bence külső szakmai támogatásával. A DVSC legendája elmondta, hogy az ilyen helyzet sosem kellemes, az átmeneti időszakban pedig még az sem mutatja ki, aki esetleg örül az edzőváltásnak. „Kicsi” később arról is beszélt, hogy ilyen szituációban leginkább a játékosok lelkiállapotán kell segíteni, nagy taktikai változtatást nem lehet eszközölni.

Aztán múlt szombaton, az utolsó nyári napon jött a várva várt bajnoki meccs, az ellenfél a Zalaegerszeg volt a Nagyerdei Stadionban. Dombi Tibor ideiglenes vezetésével a Loki az első félidőben korán hátrányba került. Azonban a DVSC-ZTE meccs második játékrészében a házigazdák egyértelműen jobbnak bizonyultak, és végül 3–1-re nyertek

Fotóriporterünk ezúttal is körbefényképezte a lelátót, ezeket a felvételeket itt nézheted meg:

A mérkőzés után a sérülését követően a pályára visszatérő Bárány Donát nyilatkozott a Haonnak. A csatár elmondta, hogy Dombi Tibor kevés taktikai utasítást adott, de mindenkinek azt hangsúlyozta, hogy csak akkor tudnak kijönni a hullámvölgyből, ha szívvel-lélekkel futballoznak. Az ideiglenes tréner a találkozó után azt mondta, megálmodta, hogy nyerni fog a DVSC, a szurkolóknak az érzéseiről a következő cikkben lévő videóban bővebben is beszámolt:

Eközben Dzsudzsák Balázs már a jövőről is szót ejtett, és megfogalmazta, a folytatásban mi kell a sikerhez:

A Loki új vezetőedzője Máté Csaba lett

Szrdjan Blagojevics menesztése után rögtön elindult a találgatás, ki lehet majd a DVSC új vezetőedzője. A hírek arról szóltak, hogy a korábban a Ferencvárosnál dolgozó Máté Csaba veheti át a Loki irányítását. Bejöttek a pletykák, a szakember érkezését múlt péntek este jelentette be a klub.

Máté Csaba múlt szombaton már a helyszínen nézte végig a DVSC–ZTE meccset, a televíziós közvetítésben többször is mutatták, ahogy egy ötfős társaság tagjaként a stadion egyik VIP-lelátójáról figyeli az összecsapást. A róluk készült fotó bal szélén Ike Thierry Zaengel, a Loki elnöke foglalt helyet, a jobb szélen pedig Papp László polgármester. Ike Thierry Zaengel mellett ült Máté Csaba, az ő balján pedig két szakember: az egykori debreceni közönségkedvenc, legutóbb Pakson tevékenykedő Éger László, valamint a korábban Fradi utánpótlásában dolgozó Máté Roland. Ebből arra következtethettünk, hogy ők is ott lesznek a DVSC új szakmai stábjában, melynek tagjait részletesen is bemutattuk:

Sajtótájékoztatót tartott kedden a Loki. Makray Balázs cégvezető és az új vezetőedző, Máté Csaba megfogalmazta, a szurkolók mit várhatnak a jövőben debreceni csapattól:

Vezetőedzők, akik korábban a DVSC-t és az FTC-ben is irányították:

  • Dr. Kalocsay Géza
  • Sárosi László 
  • Lyka Antal
  • Lakat Károly
  • Ebedli Ferenc 

Máté Csabát a Haon a cívisvárosi drukkerekről és a Loki–Fradi rangadókról is kérdezte, a szakember őszintén beszélt korábbi tapasztalatairól:

Máté Csaba végül azt is hozzátette, hogy a bajnokságban a Loki kispadján Nyíregyházán debütál, amely hatalmas presztízsű keleti rangadó lesz. Mikor elvállalta a munkát, a DVSC vezetői ezt is felvázolták neki, és tudtára adták, hogy azt a meccset majd mindenképp meg kell nyerni. Tudja, hogy a Loki-szurkolók számára is úgy tud leginkább bizonyítani, ha a Spartacus új szentélyében diadalmaskodnak – és egyben ígérte, mindent meg fognak tenni a három pont megszerzéséért.

A DVSC csatára, Bárány Donát portálunknak beszámolt róla, milyen együtt dolgozni az új szakmai stábbal:


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában